Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/trihardpt.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
Tävlingssäsongen 2019 är igång | TriHARD PT

Säsongen 2019 smygstartade redan i februari för egen del med ett lopp inomhus på 3000 meter men i helgen drog den igång på riktigt, både för mig och för många av mina adepter i TriHARD PT. Varvetmilen i Uddevalla, som är ett seedningslopp till Göteborgsvarvet bjöd på en varvbana, 4 x 2.5 km som skulle avverkas. Start och mål på Rimnersvallen. Med en temperatur på 6 grader, rejäla vindar och en bana med flera skarpa svängar var ambitionen om någon bättre tid inte stor.

Loppet fortlöpte dock väl och jag klättrade efter en försiktig öppning genom fältet. Ut på fjärde varvet låg jag fyra, en placering jag höll hela vägen in mot mål. Min egen klocka larmade för 10 km när jag hade cirka 300 meter kvar av loppet så jag är osäker på hur lång tävlingsbanan var. Hur som helst passerade jag 10 km på 35.50 vilket var ett väldigt bra formbesked. Sprang i mål knappa 300 meter senare på 36.40 och en fjärde plats.

Tiden innebär en seedningsplats till grupp 1 i årets upplaga av Göteborgsvarvet, ett varv och lopp jag sprungit väldigt många gånger även om det nu säkert var 7-8 år sedan sist. Adepterna Niklas, Anders, Tayfun och Ulrika sprang alla bra och presterade riktigt fina tider så här tidigt på säsongen. Det lovar gott inför kommande utmaningar ett par månader bort.

Nu väntar ett tyngre block med träning innan en vilovecka i fjällen.